Waarom huisdieren laten chippen?
En wat zijn de kosten?

Alles over chippen

Waarom moet ik mijn hond of kat of ander huisdier laten chippen?

Jaarlijks lopen in Nederland honderden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel van deze huisdieren keert nooit meer terug naar zijn of haar huis. Deze dieren komen vaak uiteindelijk terecht in asielen. Wanneer deze dieren niet zijn uitgerust met een indentificatie-chip wordt het terugvinden van hun huis bijna onmogelijk. Het is erg treurig maar in de realiteit wordt het asiel voor deze dieren vaak hun definitieve nieuwe thuis.

Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen
Als je hond of kat of ander huisdier gechipt is kun je je dier altijd herkennen. Iedere chip heeft namelijk een unieke indentificatie code. Indien je ervoor gekozen hebt om je huisdier te laten chippen wordt je huisdier definitief geregistreerd op jou naam. Het is niet mogelijk de chip te verwijderen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een adreskokertje. Daarmee zorg je er dus voor dat er nooit twijfel kan ontstaan over de ware identiteit van jou huisdier.

Kosten voor het chippen van je huisdier
De kosten voor het chippen van dieren variëert per instelling. Vaak ben je niet meer dan 30 euro kwijt. Op de homepage kun je instellingen nazien waar je terecht kunt voor het chippen van je dieren. Neem contact op met de instelling bij jou in de buurt en vraag de kosten na.

 

Elektronische identificatie (chippen) van dieren heeft grote voordelen

Aflezen van de chip

Een aantal grote voordelen van chippen

Een aantal grote voordelen van het chippen en registreren van je huisdier staan hieronder. Als je na het lezen van deze voordelen je dier wilt laten chippen kun je op de homepage kijken waar je terecht kunt:

      * Je huisdier is internationaal geregistreerd
      * Het doet je dier totaal geen kwaad
      * De chip gaat een huisdier leven lang mee
      * Zo goed als alle dieren kunnen gechipt worden
      * Een dier kan op zeer jonge leeftijd al van een chip worden voorzien
      * De code kan nooit worden gewist of veranderd
      * De chip kan zeer gemakkelijk en snel worden ingelezen
      * Het is niet zichtbaar
      * Bij vermissing van je dier is de kans op thuiskomst enorm groot
      * Dierenambulances controleren elk dier altijd op een chip
      * Chippen wordt vergoed door huisdier verzekeraars
      * Vaak kun je al voor slechts 30 euro je dier laten chippen


Chippen is een diervriendelijke goedkope oplossing die voor jou en je huisdier goud waard kan zijn! Kijk snel hier waar je terecht kunt bij jou in de buurt om je hond, kat of ander huisdier te laten chippen!